The Mustang Forum for Track & Racing Enthusiasts

Taking your Mustang to an open track/HPDE event for the first time? Do you race competitively? This forum is for you! Log in to remove most ads.

  • Welcome to the Ford Mustang forum built for owners of the Mustang GT350, BOSS 302, GT500, and all other S550, S197, SN95, Fox Body and older Mustangs set up for open track days, road racing, and/or autocross. Join our forum, interact with others, share your build, and help us strengthen this community!

Factory 2 Step Question?

I am trying to use the 2 step. I hold the set button and watch the tack move up. Then I move the tack to 4000 rpm. Then when I put the gas pedal to the floor, the motor only revs to 2000 rpm and stalls when I dump the clutch. What am I doing wrong?
 

ArizonaBOSS

Because racecar.
Moderator
8,545
2,376
Arizona, USA
Sounds like you're not pressing the "ON" button after getting the tach where you want it (sounds like 4k RPM).

http://www.fordracingparts.com/trackey/include/TracKey_Customer_Instructions_V1.2.pdf
 
I have print outs of that and how to do the Traction control, I always forget if 2 quick or one long is all off. I also have the pit speed one and something else that I never look at.
 
ArizonaGT said:
Sounds like you're not pressing the "ON" button after getting the tach where you want it (sounds like 4k RPM).

http://www.fordracingparts.com/trackey/include/TracKey_Customer_Instructions_V1.2.pdf

Pressing the "on" button, did the trick. Thanks. If it doesn't rain for the 30th day in a row tonight, I'd going to make a few 1/8 miles passes with drag radials to see how my 60 ft times are.
 

TMO Supporting Vendors

Buy TMO Apparel

Buy TMO Apparel
Top